FAQ   |   BLOG   |   CONTACT

Contact duurzaam ongedierte bestrijdenVRAGEN? APP ONS +31 6 47 831 301     

10 Voordelen van diatomeeënaarde

Veel mensen weten niet wat diatomeeënaarde is en waarvoor het gebruikt kan worden. Ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik een jaar geleden ook nog nooit van diatomeeënaarde had gehoord. Ik ben met dit fantastische product in aanraking gekomen doordat ik constant op zoek ben naar gifvrije toepassingen en oplossingen tegen beestjes waarvan mensen overlast kunnen ervaren.

Ik had nog nooit van diatomeeënaarde gehoord

Ik had nog nooit van diatomeeënaarde gehoord totdat iemand mij op het bestaan ervan had gewezen. Ik vond het in eerste instantie een raar product. Hoe kan een stofachtig product, dat je nota bene kunt consumeren, en wat goed is voor de gezondheid van mensen en dieren, werken tegen kruipende en vliegende insecten?

Ik heb mijn gedachten een tijdje laten rusten, maar ik kreeg het maar niet uit mijn hoofd. Ik had namelijk een probleem bij een klant met zilvervisjes boven het plafond wat ik opgelost wilde hebben. Giftige bestrijdingsmiddelen waren geen optie, en heb met de opdrachtgever besproken wat met diatomeeënaarde de opties waren. Ik had er toen nog nooit mee gewerkt.

Ik ben diatomeeënaarde gaan gebruiken en de resultaten waren verbluffend. Ik heb afgelopen zomer ook getest tegen mieren in ons terras en tussen de bestrating aan de voorzijde van ons huis. Het werkt echt verbluffend goed met langdurige resultaten.

Wat zijn de 10 voordelen van diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde heeft vele voordelen ten opzichte van giftige chemische bestrijdingsmiddelen. De voordelen zijn:

 1. Het is een 100% natuurlijk product.
 2. Het is een NIET giftig product.
 3. Het is een SNEL werkend product.
 4. Het is een DUURZAAM
 5. Het is een EENVOUDIG te verwerken product.
 6. Het is een sterk ABSORBEREND
 7. Het is een zeer EFFECTIEF
 8. Het is een MILIEUVRIENDELIJK
 9. Het is een GEURLOOS
 10. Het is een SMAAKLOOS

Diatomeeënaarde is als je het mij vraagt het antwoord voor veel soorten vergif die je kunt kopen tegen kruipende insecten. Dit product is niet schadelijk voor mens, dier, natuur en milieu.

Verschillende gradaties van diatomeeënaarde

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat Pest Free Diatomeeënaarde van FoodGrade (voedselkwaliteit) is. Dit betekend dat het product niet schadelijk is, en dat het geconsumeerd kan worden zonder dat het  je gezondheid schaadt. Je dient natuurlijk wel altijd de veiligheidsvoorschriften zorgvuldig te lezen en na te leven.

Diatomeeënaarde is een sterk absorberend poeder dat irritatie aan de ogen en luchtwegen kan veroorzaken als er stofontwikkeling plaats vindt. Advies is dan ook om altijd een stofkapje, veiligheidsbril en handschoenen te dragen, als je ermee gaat werken.

Er zijn 3 verschillende gradaties van diatomeeënaarde, namelijk voor:

 1. Menselijke consumptie
 2. Dierlijke consumptie
 3. Ongediertebestrijding

Het verschil zit in de fijnheid en zuiverheid van het product. Pest Free Diatomeeënaarde dat ingezet kan worden tegen verschillende soorten beestjes is bedoelt voor ongediertebestrijding, maar is wel van voedselkwaliteit en daardoor overal veilig te gebruiken. Pest Free Diatomeeënaarde heeft een licht bruine kleur. Doordat de werking puur fysisch is, en niet chemisch of biologisch valt dit product niet onder de biociderichtlijn en behoeft het geen toelatingsnummer.

Veel gestelde vragen over diatomeeënaarde

Veel mensen hebben net zoals ik een jaar geleden nog nooit gehoord van diatomeeënaarde. Ik ben er zo enthousiast over geworden dat ik er veel informatie over wil geven want het maakt veel giftige bestrijdingen overbodig. Diatomeeënaarde is het 100% natuurlijke antwoord op veel giftige bestrijdingsmiddelen, en het werkt ontzettend goed tegen:

 1. Mieren
 2. Papiervisjes
 3. Zilvervisjes
 4. Bedwantsen
 5. Vlooien bij honden en katten
 6. Bloedluis bij kippen en vogels ( in plaats van Fipronile)
 7. Bladluis
 8. Slakken
 9. Naaktslakken
 10. Kakkerlakken
 11. Mijten
 12. Pissebedden
 13. Luizen
 14. Clustervliegen

Veel gestelde vragen zijn:

 1. Kan ik de Pest Free Diatomeeënaarde ook zelf gebruiken of voor mijn huisdieren?
  Pest Free Diatomeeënaarde is van voedselkwaliteit, maar niet gemaakt voor menselijke consumptie. Dit heeft te maken met de fijnheid van het product en het percentage onvolkomenheden. Wil je voor jezelf diatomeeënaarde gebruiken koop dan een product dat daar ook speciaal is voor gemaakt.
 2. Wat voor kleur heeft pest Free Diatomeeënaarde?
  Pest Free Diatomeeënaarde is lichtbruin van kleur, doordat het ook nog kleideeltjes bevat.
 3. Is Pest Free Diatomeeënaarde veilig te gebruiken?
  Ja het is veilig te gebruiken en het veroorzaakt absoluut geen schade aan mensen en huisdieren. Het is altijd raadzaam om een stofmasker, veiligheidsbril en handschoenen te dragen en te voorkomen dat er stofontwikkeling plaats vindt. Dit product kan door haar sterke absorberende vermogen irritatie aan luchtwegen en ogen veroorzaken.
 4. Zijn de silica kristallen gevaarlijk?
  Het percentage silica kristallen is zo laag dat het geen gevaar vormt. Pest Free Diatomeeënaarde bevat minder dan 0,5% silica en is daarmee een veilig te gebruiken product.
 5. Hoe kan het insecten doden en niet schadelijk zijn voor mijzelf of mijn huisdieren?
  Insecten worden niet op een chemische manier gedood maar door een fysieke manier. Insecten die in aanraking komen met deze stof komen in aanraking met messcherpe randjes en een zeer sterk absorberend vermogen, waardoor ze uitdrogen. Dit effect heeft het niet op mensen en huisdieren en daarom is het niet schadelijk.
 6. Hoe kan ik het gebruiken tegen vlooien bij mijn huisdier?
  Heeft je huisdier vlooien wrijf dan een fijn laagje diatomeeënpoeder over de vacht van het dier. Verstuif ook poeder op en bij de slaap- en verblijfplaatsen. Herhaal deze behandeling na 3 dagen en als het nodig is nogmaals herhalen.
 7. Is diatomeeënaarde te gebruiken als voedingssupplement?
  Ja dat is als voedingssupplement te gebruiken voor mensen en huisdieren. Koop daarvoor diatomeeënaarde die speciaal voor consumptie is gemaakt. Pest Free diatomeeënpoeder is speciaal geproduceerd om te gebruiken tegen genoemde insecten en andere beestjes.
 8. Wat is de houdbaarheid van diatomeeënaarde?
  De houdbaarheid is oneindig bij de juiste opslag. Het is een sterk absorberend product en dient derhalve droog opgeslagen te worden.
 9. In welke verpakkingseenheden zit Pest Free Diatomeeënaarde?
  Pest Free Diatomeeënaarde is verkrijgbaar in emmertjes van 400 gram en zakken van 25 kilogram. Naast de poedervorm hebben wij ook diatomeeënspray om te gebruiken tegen bladluis en andere beestjes op planten.

Zijn de voordelen van diatomeeënaarde je duidelijk, maar heb je nog vragen over het gebruik, stel die dan hier onder in het reactieveld.

TIPS – Zilvervisjes bestrijden zonder giftige bestrijdingsmiddelen

Kruipende insecten gifvrij bestrijden met Pest Free Diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde tegen ongedierte

De geheimen van diatomeeënaarde. Het alternatief voor giftige bestrijdingsmiddelen.

Hoe gebruik je diatomeeenaarde

VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Pest Free Diatomeeenaarde

Diatomeeënaarde en hulpmiddelen kopen

Laat een reactie achter

Wat voor soort woning heb je?

Wat is de grootte van je woning?

Wat is de grootte van de begane grond?

Wat is de grootte van je woning?