FAQ   |   BLOG   |   CONTACT

Contact duurzaam ongedierte bestrijdenVRAGEN? APP ONS +31 6 47 831 301     

De zintuigen van muizen

De zintuigen van muizen zijn zeer goed ontwikkeld. Net als ratten beschikken muizen over relatief slechte ogen en zijn daarnaast ook nog eens kleurenblind. Ze zijn dus sterk afhankelijk van hun reukvermogen, hun smaak, hun tastzin en hun gehoor. Muizen gebruiken hun scherpe gehoor om het gevaar op te merken en eraan te ontsnappen.

Muizen zijn zeer gevoelige beestjes

Een heel belangrijk zintuig voor muizen is hun gevoel. Net zoals ratten gebruiken muizen de lange en gevoelige snorharen op en rond hun neus, en de dekharen van hun vacht als gevoelige sensoren die hen in staat stellen zich ook in het donker te verplaatsen. Hiermee “voelen” ze de muren en gaten in de omgeving waarin ze rondscharrelen.

Muizen beschikken over een superieur evenwichtsgevoel. Het vermogen van een muis om heel snel acties of bewegingen uit te voeren komt door het voortdurend oefenen van een aantal korte en snelle spierbewegingen, soms aangeduid als het kinetische zintuig; een onbewuste opname van een aantal opeenvolgende bewegingen die nodig zijn om van punt A naar punt B te komen. Deze bewegingen worden gestimuleerd vanuit de gevoelige zenuwuiteinden in spieren, pezen en gewrichten van muizen, en zorgen ervoor dat de muis in staat is om heel snel te ontsnappen.

Muizen zijn zeer goede klimmers en zijn heel flexibel

 • Voor hun grootte zijn het fantastische springers, de meest behendige van hun soort kunnen
  vanaf de vloer zelfs op een 30,5 cm. hogere vlakke ondergrond springen.
 • Ze kunnen tegen een muur opspringen en deze muur gebruiken als een springplank om hogerop te komen.
 • Ze kunnen tegen bijna elk verticaal oppervlak oprennen, tegen houten en stenen muren, metalen liggers, pijpen, verweerd plaatwerk, gaas en kabels, en dat zonder problemen te ondervinden van een ruwe of juist gladde oppervlakte.
 • Ze lopen met gemak over horizontaal geplaatste geïsoleerde elektriciteitsdraden en touwen.
 • Ze kunnen door een opening van maar 6,5 millimeter.
 • Ze kunnen zich gemakkelijk en zelfs onderste boven hangende verplaatsen over een stuk gaas met openingen van 6 millimeter.
 • Het kunnen goed zwemmen, al zijn ze niet zo dol op water als ratten en hebben ze niet de neiging om onder water te duiken.
 • Ze kunnen over richels lopen en rennen die te smal zijn voor ratten.
 • Ze kunnen vanaf een hoogte van 2,5 meter naar beneden springen.
 • Ze overleven een constante temperatuur van – 30 graden Celsius gedurende 10 generaties.
 • Ze zijn zelfs in een kolenmijn aangetroffen die zich 550 meter onder de grond bevond.
 • Ze zijn heel snel in het ontdekken van elke fysieke verandering in hun omgeving.

Sociaal gedrag van muizen

Muizen zijn primair ’s-nachts actief, maar soms ook overdag. De bewegingen van huismuizen worden voor het grootste gedeelte bepaald door de temperatuur, het aanwezige voedsel en de beschikbare schuilplaatsen. De leefgebieden van muizen zijn het kleinst als de leefomstandigheden er goed zijn.

Muizen zullen dagelijks over hun hele territorium scharrelen om zo elke verandering of nieuwe omstandigheid te kunnen onderzoeken. Ze zijn kunnen erg agressief zijn. In tegenstelling tot ratten hebben ze totaal geen angst voor nieuwe objecten. Ze schieten van plekje naar plekje en gebruiken daarvoor steeds opnieuw dezelfde route.

Dit gedrag kan natuurlijk gebruikt worden in bestrijdingsprogramma’s. Het verstoren van de omgeving, wat gebeurd direct na het inpluggen van de Pest Free unit(s), en door bijvoorbeeld dozen, planken, pallets en andere objecten te verplaatsen zal ook het effect van vallen, gif en lokstoffen verstrekken. Muizen zullen de veranderingen namelijk altijd grondig onderzoeken. Voor ratten is dit heel anders.

Plug In Pest Free verstoord de leefomgeving van muizen dermate dat ze er niet meer kunnen en willen nestelen. Zoals in de eerste alinea omschreven navigeren ze met hun snorharen en vacht. Door de werking van Plug In Pest Free wordt onder andere hun navigatiesysteem verstoord. Hierdoor raken ze gedesoriënteerd. Ook wordt de stofwisseling van de muizen in de war gebracht. Door deze invloeden van Plug In Pest Free raken muizen gestrest. Deze kleine knaagdieren kunnen simpelweg niet leven in een omgeving waar ze constant gestrest raken.

Muizen behoren tot ons ecosysteem en zijn belangrijk voedsel voor roofvogels en landroofdieren. Met het vergiftigen van muizen vergiftig je dus ook die prachtige roofvogels en die mooie landroofdieren. Dat kan toch niet de bedoeling zijn ? Doorvergiftiging is een groot probleem en richt veel schade aan.

Hoe kan Plug In Pest Free helpen?

Door de verandering die Plug In Pest Free veroorzaakt raken muizen dermate gestrest dat ze weg gaan. Als met ons systeem niet het gewenste resultaat wordt behaald is daar altijd een oorzaak voor. Wij staan voor 100% achter ons product en kunnen daarom ook 60 dagen geen resultaat gels terug garantie geven. Heb je vragen over de werking bel mij dan gerust even op.

Welk product heb ik nodig voor mijn woning?

Contact met plug in Pest Free

 

 

Laat een reactie achter

Wat voor soort woning heb je?

Wat is de grootte van je woning?

Wat is de grootte van de begane grond?

Wat is de grootte van je woning?