FAQ   |   BLOG   |   CONTACT

Contact duurzaam ongedierte bestrijdenVRAGEN? APP ONS +31 6 47 831 301     

Diatomeeënaarde tegen ongedierte

Diatomeeënaarde tegen ongedierte zoals bloedluis – bladluis – mieren – slakken – kakkerlakken –  bedwantsen –  vlooien – mijten – pissebedden – zilvervisjes – papiervisjes – luizen – clustervliegen.

Diatomeeënaarde wordt al lange tijd gebruikt voor het bestrijden van  verschillende soorten beestjes waarvan wij als mens overlast ervaren.  Voor ons is dat ongedierte. Dit 100% natuurlijke product valt niet onder de biociderichtlijn omdat de werking niet chemisch of biologisch is, maar puur fysisch.

Diatomeeënaarde tegen ongedierte werkt zo effectief doordat het zeer scherpe randjes bevat. Genoemde beestjes die ermee in aanraking komen raken hun beschermlaagje kwijt waardoor ze uitdrogen en niet meer verder kunnen leven.  In veel gevallen werkt het zo ook tegen larven van verschillende beestjes waardoor je problemen en overlast in de kiem kunt smoren.

Diatomeeënspray voor planten

Diatomeeënaarde is heel goed te gebruiken tegen insecten op planten en gewassen. Wij hebben daarvoor de kant en klare diatomeeënspray. Spray hiermee je planten en gewassen in en je zult al snel het resultaat kunnen zien. Herhaal zo nodig de behandeling na een paar dagen totdat bijvoorbeeld de luizen en mieren uit je planten. Schud voor gebruik de diatomeeënspray goed zodat eventueel bezinksel weer wordt opgenomen door de rest van de spray. Diatomeeënspray is te gebruiken tegen bladluis, mieren in gewassen en bloedluis.

Algemeen gebruik diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde is een 100% natuurlijk en veilig te gebruiken product. Het wordt echter wel aanbevolen om beschermde kleding te dragen als je gaat verstuiven of strooien. Het is een zeer fijn poeder dat irritatie op de luchtwegen en ogen kan veroorzaken ondanks het feit dat het geen giftig product is. Draag daarom latex of andere handschoenen, een stofbril en stofmasker.

Strooi of verstuif de diatomeeënaarde bij ingangen, verblijfplaatsen en paden van mieren, kakkerlakken, pissebedden, slakken, zilvervisjes, papiervisjes en bedwantsen.  Niets is gek of overdreven. Heb je bijvoorbeeld last van kakkerlakken dan kun je dit product ook onder je gasfornuis verstuiven. Tegen mieren strooi je het ook in deuropeningen en kozijnen, maar ook op tuinpaden, op gras en op aarde. Diatomeeënaarde is op velerlei wijzen te gebruiken en in te zetten.

Diatomeeënaarde tegen vlooien bij honden en katten

Diatomeeënaarde kan ook gebruikt worden tegen vlooien bij honden en katten. Bestrooi de hondenmand of kattenbak met het poeder en wrijf de vacht van de huisdieren in. Herhaal deze behandeling na 3 dagen en zo nodig nogmaals. Deze behandeling is veilig voor de huisdieren, maar ook voor kleine kinderen die anders in aanraking zouden komen met giftige chemische bestrijdingsmiddelen.  Je kunt ook rondom wat extra diatomeeënpoeder strooien. Dezelfde behandeling kun je doen als het gaat om mijten en luizen.

Diatomeeënaarde tegen mieren

Verstuif het poeder in de openingen van de mierennesten en rondom waar ze lopen. Binnen 12 uur zie je dat de mieren verdwenen zijn. Aangezien mierennesten vaak wat dieper kunnen zitten is de kans aanwezig dat er iets verder op na enkele dagen activiteit van mieren komt.  Ze willen dan via een andere openingen verder gaan. Behandel deze op dezelfde manier en je zult zien dat je uiteindelijk miervrij wordt. Voordeel van diatomeeënaarde is dat het ook effectief blijft als het na een regenbui nat is geworden.

diatomeeënaarde tegen mieren

Diatomeeënaarde tegen naaktslakken

Naaktslakken zijn voor veel tuinliefhebbers een doorn in het oog. Naaktslakken kunnen je planten behoorlijk toetakelen. Strooi diatomeeënaarde tussen je planten en de naaktslakken zullen dat niet fijn vinden.

diatomeeënaarde tegen naaktslakken slakken

Diatomeeënaarde tegen vliegen

Het reduceren van het aantal vliegen in stallen, schuren en kooien met kippen, paarden, koeien en konijnen is een lastige klus. Wat je kunt doen is de diatomeeënaarde in bijvoorbeeld een zakdoek doen en die dicht knopen aan de bovenkant. Hang deze op in de hokken of ren . Doordat de beesten tegen de zakken aan lopen krijgen de diatomeeënpoeder over zich heen, en komen vliegen ermee in aanraking als ze op de dieren neer strijken. Het aantal vliegen kan hiermee gereduceerd worden. Je kunt met diatomeeënspray ook de plaatsen behandelen waar vliegen vaak gaan zitten.

Diatomeeënaarde tegen pissebedden

Vaak kom je pissebedden tegen op vochtige plaatsen. Onder bloempotten en soms in kelders. Strooi het poeder onder je bloempotten en op de grond in je kelder.

Diatomeeënaarde tegen ongedierte werkt snel, effectief, eenvoudig en het allerbelangrijkste is dat het milieuvriendelijk en veilig te gebruiken. Het is een zeer goed alternatief voor giftige chemische bestrijdingsmiddelen.
diatomeeenaarde tegen pissebedden

Pest Free diatomeeënaarde

Ik ben constant op zoek naar alternatieven voor chemische bestrijdingsmiddelen  en ben in aanraking gekomen met het product diatomeeënaarde. Ik gebruik het zelf veelvuldig en kan uit eigen ervaring spreken dat het zeer goed, snel en effectief werkt tegen genoemde beestjes. Je kunt veel informatie vinden op internet over dit product. Het is zeker geen nieuw product, maar ik breng het heel graag meer onder de aandacht, omdat veel mensen er nog niet van hebben gehoord. Vaak denkt men dat giftige chemische bestrijdingsmiddelen de beste oplossing zijn, maar het tegendeel is waar.

Diatomeeënaarde is zeer effectief tegen bloedluis – bladluis – mieren – slakken – kakkerlakken –  bedwantsen –  vlooien – mijten – pissebedden – zilvervisjes – papiervisjes – luizen – clustervliegen. Heb je vragen over het gebruik stel ze dan hier onder in het reactieveld. Ik help je graag verder met advies en gebruiksmogelijkheden.

Diatomeeënaarde kopen

Diatomeeënaarde is een product dat heel goed aansluit bij de filosofie van Pest Free Benelux. Met trost kan ik dit fantastische product dan ook aanbieden. Wil je diatomeeënaarde kopen dan kan ik zeggen dat het product dat ik aanbied van de hoogste Food Grade kwaliteit is. Het is veilig in gebruik, maar ook voor kinderen en huisdieren. Diatomeeënaarde is met gezond verstand op alle plaatsen veilig te gebruiken.

TIPS – Zilvervisjes bestrijden zonder giftige bestrijdingsmiddelen

Kruipende insecten gifvrij bestrijden met Pest Free Diatomeeënaarde

10 voordelen van diatomeeënaarde

De geheimen van diatomeeënaarde. Het alternatief voor giftige bestrijdingsmiddelen.

Hoe gebruik je diatomeeenaarde

VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Pest Free Diatomeeenaarde

Diatomeeënaarde en hulpmiddelen kopen

13 Comments

 1. Saskia op 18/05/2018 om 10:22

  Is dit een veilig middel ter bestrijding van vlooien bij de kat? Heb mn huis al meerdere malen gesprayd en de katten twee keer een pippetje gegeven maar ze blijven krabben! Kan het geen kwaad als ze het binnen krijgen dmv wassen? En is het geschikt voor gebruik bij een kat met wat verhoogde nierwaardes? En hoe gebruik je het het beste?

  • François Iersel op 24/05/2018 om 00:03

   Beste Saskia, hartelijk dank voor je vraag. Diatomeeenaarde werkt heel goed tegen vlooien en is niet giftig. Dit wrijf je door de vacht, over de mand, in de kattenbak en op ander plaatsen waar de kat gaat liggen. Stofzuig het na een paar dagen uit de vacht en waar je het nog meer hebt verdeeld en herhaal dit dan een keer of zo vaak als nodig. Succes en vriendelijke groet Francois van Iersel

 2. Dick op 29/05/2018 om 09:22

  Is het product veilig te gebruiken op gewassen in de moestuin? Kan het kwaad de behandelde gewassen te eten?

  Hartelijke groet,

  Dick

  • François Iersel op 31/05/2018 om 12:49

   Beste Dick, onze diatomeeenaarde is veilig te gebruiken omdat het voedselkwaliteit is. Je kunt het zeker heel goed ij de moestuin gebruiken. Ik gebruik het zelf weliswaar niet in de moestuin maar wel in onze tuin tegen kruipende insecten en slakken. Je moet er even mee leren werken maar het is een ideaal, niet giftig product. Met vriendelijke groet Francois van Iersel

  • François Iersel op 06/06/2018 om 22:44

   Beset Dick, diatomeeënaarde is veilig te gebruiken in moestuinen. Dit product wordt zelfs als voedingssupplement gebruik, maar met wassen was je het er ook vanaf. Diatomeeënaarde welke wij verkopen is niet giftig en van voedselkwaliteit. Met vriendelijke groet Francois

 3. Juliana op 31/05/2018 om 05:17

  Vraagje kan dit product ook in Gambia gebruikt worden tegen allerlei insecten? Zal wel niet helpen tegen de malaria mug?

  • François Iersel op 31/05/2018 om 12:47

   Beste Juliana, Natuurlijk kan diatomeeenaarde ook in Gambia gebruikt worden. Met name tegen kruipende insecten is het effectief. Tegen de Malaria mug helpt het inderdaad niet. Diatomeeenaarde wordt wereldwijd gebruikt om insecten te bestrijden, met name bij particuliere gebruikers. Met vriendelijke groet Francois van Iersel

 4. Danny op 05/06/2018 om 06:53

  Kun je dit ook gebruiken als je kat giardia of titrichomonas heeft?
  Dus voor interne parasieten.

  • François Iersel op 06/06/2018 om 22:26

   Beste Danny, helaas kan ik op deze vraag geen antwoord geven. Diatomeeenaarde wordt ook vaak gebruikt als voedingssupplement zowel voor mensen als voor dieren. J zou dit wellicht aan een dierenarts kunnen vragen. Hartelijk dank voor je bijdragen. Met vriendelijke groet Francois van iersel

 5. Anneke op 11/06/2018 om 02:59

  Beste Danny,

  Zou je dit ook door het drinkwater van katten kunnen doen?

  Vriendelijke groet Anneke

  • François Iersel op 13/06/2018 om 19:38

   Best Anneke, hartelijk dank voor je vraag. Diatomeeenaarde kan inderdaad ook als voedingssupplement voor mens en dier gebruikt worden. Onze diatomeeenaarde is echter special vervaardigd om te gebruiken tegen insecten en is niet bestemd voor menselijke of dierlijke inname ondanks dat het voedselkwaliteit is. Met vriendelijke groet Francois van iersel

 6. Anneke op 11/06/2018 om 03:02

  Kan dit ook door drinkwater gebruikt worden bij honden en katten?
  Gr Anneke

  • François Iersel op 13/06/2018 om 19:38

   Best Anneke, hartelijk dank voor je vraag. Diatomeeenaarde kan inderdaad ook als voedingssupplement voor mens en dier gebruikt worden. Onze diatomeeenaarde is echter special vervaardigd om te gebruiken tegen insecten en is niet bestemd voor menselijke of dierlijke inname ondanks dat het voedselkwaliteit is. Met vriendelijke groet Francois van iersel

Laat een reactie achter

Wat voor soort woning heb je?

Wat is de grootte van je woning?

Wat is de grootte van de begane grond?

Wat is de grootte van je woning?