FAQ   |   BLOG   |   CONTACT

Contact duurzaam ongedierte bestrijdenVRAGEN? APP ONS +31 6 47 831 301     

Doorvergiftiging van rodenticiden en pesticiden bij landroofdieren en roofvogels

Doorvergiftiging van rodenticiden en pesticiden bij landroofdieren en roofvogels is een behoorlijk ecologisch probleem. Ratten en muizen worden met giftige bestrijdingsmiddelen bestreden bij conventionele ongediertebestrijding.

Rodenticiden en pesticiden zijn gemaakt om dieren te doden en daarom per definitie slecht voor het milieu en de natuur. Roofvogels en landroofdieren lopen groot risico op doorvergiftiging, en giftige bestrijdingsmiddelen zijn slecht voor onze gezondheid.

Wat is doorvergiftiging

Hoe we het ook wenden of keren, chemische bestrijdingsmiddelen zoals rodenticiden (muizengif en rattengif) die gemaakt zijn om te doden, zijn en blijven slecht voor onze gezondheid en het ecologisch systeem. Muizen en ratten zijn broodnodig voedsel in de voedselketen van uilen, valken, haviken, buizerds en andere roofvogels.

Landroofdieren die muizen en ratten eten zijn otters, katten, nertsen, vossen , marters en ander landroofdieren.

Doorvergiftiging vindt plaats als landroofdieren en roofvogels vergiftigde muizen en/of ratten eten. Roofdieren kunnen heel ziek worden, en zelfs overlijden van het eten van vergiftigde muizen en ratten. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn ?

doorvergiftiging roofvogels en landroofdieren

Voedsel voor roofdieren

Met name op het platte land bij agrarische bedrijven worden veel rodenticiden gebruik om ratten en muizen te bestrijden. Deze bedrijven zijn gevestigd in landelijk gelegen gebieden waar ook veel roofvogels en landroofdieren aanwezig zijn.

In de winterdag als muizen en ratten naar binnen komen, is de kans groot dat dit ongedierte door vergiftiging buiten om het leven komen. Landroofdieren en roofvogels hebben juist in de winterdag muizen en ratten broodnodig om te overleven. Met een beetje pech eten ze een vergiftigde rat of muis en komen ze zelf om door doorvergiftiging.

Plug In Pest Free zet zich in om het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen zoals rodenticiden uit te bannen. Wij kunnen je helpen met gifvrije oplossingen voor zowel binnen als buiten. Wil je meer weten ?  Nodig dan één van onze ambassadeurs uit om u te informeren over de mogelijkheden. Wij horen graag van je. Natuurlijk is het ook heel goed mogelijk dat je zelf overlast van muizen of ratten in huis op lost. Pest Free kan je ook daarbij heel goed helpen. Lees hier meer over `` Waarom knaagdieren (muizen en ratten) zelf bestrijden wel werkt``

doorvergiftiging muizengif

Heeft u iets te vertellen over doorvergiftiging en de gevaren van het gebruik van rodenticiden en pesticiden dan mag u ons dat altijd laten weten of hieronder uw ervaring delen.

Hoe werkt muizengif

Chemische bestrijdingsmiddelen

Pesticiden en menselijke gezondheid

Geen gif voor ongediertebestrijding

Waarom pesticiden niet de oplossing zijn

Rodenticiden oftewel muizengif en rattengif    

 

Laat een reactie achter

Wat voor soort woning heb je?

Wat is de grootte van je woning?

Wat is de grootte van de begane grond?

Wat is de grootte van je woning?