FAQ   |   BLOG   |   CONTACT

Contact duurzaam ongedierte bestrijdenVRAGEN? APP ONS +31 6 47 831 301     

Hoe gebruik je diatomeeenaarde tegen ongewenste beestjes

Diatomeeenaarde is een uniek 100% natuurlijk product met zeer veel positieve eigenschappen en gebruiksmogelijkheden. Ikzelf ben zeer enthousiast over dit product geraakt vanaf het moment dat ik ermee in aanraking kwam.

Ik ben vanaf dat moment veel gaan lezen over dit natuurlijke product, en de vele voordelen die het biedt. Diatomeeenaarde kan zowel  binnen als buiten gebruikt worden, maar ook voor menselijke en dierlijke consumptie. Alhoewel ik dit zelf ook gebruik richt ik me hier op het feit dat je dit product heel goed en veilig kunt gebruiken tegen verschillende soorten ongewenste beestjes zoals:

 1. Mieren
 2. Zilvervisjes
 3. Papiervisjes
 4. Kakkerlakken
 5. Vlooien en mijten bij honden en katten
 6. Bedwantsen
 7. Bloedluis bij vogels en kippen
 8. Pissebedden
 9. Slakken
 10. Naaktslakken
 11. Bladluis
 12. Luizen
Pest Free diatomeeënaarde

Pest Free diatomeeënaarde

100% natuurlijk en gifvrij

Als professioneel ongediertebestrijder ben ik zo enthousiast over diatomeeenaarde omdat het een 100% natuurlijk en gifvrij product is. Voor mij is het een geweldig mooie aanvulling omdat ik gifvrij werk tegen muizen en ratten, en hierdoor meer andere ongewenste beestjes ook gifvrij kan bestrijden.

Diatomeeënaarde is absoluut veilig voor kinderen en huisdieren waardoor gebruik in- en buitenshuis overal toegepast kan worden.

LET OP: Diatomeeenaarde is zeer sterk vocht absorberend. Het is een stofachtig materiaal waarmee je moet opletten dat het niet in je mond of ogen komt. Door de enorm sterke vocht absorptie kan het irritatie aan je ogen en in je keel veroorzaken. Draag dus altijd een stofmasker en bril. Voorkom vorming van stof. Gebruik altijd diatomeeënaarde van VOEDSELKWALITEIT. Dit is een 100% natuurlijk en niet giftig product. 

Food Grade diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde van Pest Free is van Food Grade (voedsel) kwaliteit en is afkomstig van een producent die wereldwijd bekend is om zijn uiterst pure kwaliteit, van natuurlijk organisch materiaal uit de zuiverste zoetwaterbronnen.

Diatomeeenaarde is het gefossiliseerde overblijfsel van microscopische kleine schillen die zijn gecreëerd door eencellige planten genaamd diatomeeën. Niet alle afzettingen van diatomeeënaarde of de diatomeeën die aanwezig zijn in de afzettingen zijn hetzelfde.

De vorm van diatomeeënaarde

De vorm van diatomeeën moet buisvormig zijn met gaten in de wanden. Het is belangrijk om diatomeeën met een constante vorm te hebben zonder ongewenste sedimenten en ze moeten van zoet water zijn, omdat de diatomeeën een hardere schil vormen en minder kwetsbaar zijn dan die van zout water.  Zout water afzettingen bevatten een mix van diatomeeën en vormen sedimenten die inconsistent zijn, waardoor ze onbruikbaar zijn voor onze producten, aldus de fabrikant.

Diatomeeenaarde (DA) is het stoffelijk overschot van een microscopische eencellige plant (fytoplankton) die diatomeeën wordt genoemd en die leefde in de oceanen en meren die ooit het westelijke deel van de VS en andere delen van de wereld bedekten. Deze afzettingen worden gewonnen uit onderwaterbedden of uit oude gedroogde merenbodems.

Slechts enkele Diatomeeënaarde-afzettingen zijn “voedselkwaliteit”. Andere afzettingen in voedselkwaliteit kunnen grotere hoeveelheden sediment en klei bevatten waardoor ze minder effectief zijn. Na het analyseren van vele andere “Food Grade” afzettingen zijn we tevreden dat onze diatomeeënaarde de zuiverste vorm van diatomeeënaarde is.

De effectieve werking van diatomeeënaarde uitgelegd

Diatomeeenaarde is zo effectief door de vorm en structuur van het stofachtige poeder. De diatomeeën zijn als het ware kleine deeltjes die allemaal zeer scherpe randjes bevatten, en het is zeer sterk vochtabsorberend. Insecten die over dit poeder heen kruipen beschadigen zo hun natuurlijke beschermlaag waardoor ze uitdrogen door het sterk absorberend poeder. De beschermlaag van de huid wordt onherstelbaar beschadigd waardoor insecten uitdrogen.

Hoe kun je diatomeeënaarde gebruiken?

Diatomeeënaarde heeft vele gebruiksmogelijkheden zoals:

 1. Natuurlijk bestrijdingsmiddel
 2. Menselijk gebruik
 3. Dierlijk gebruik
 4. Natuurlijke filtratie
 5. Grootverbruik op boerderijen en kwekerijen

Ik richt me in dit artikel op het gebruik van diatomeeenaarde als natuurlijk bestrijdingsmiddel.

diatommeeënaarde poederverstuiver      diatomeeënaarde hand strooier

Diatomeeënaarde tegen mieren

Heb je last van mieren op je plaats of terras ga dan als volgt te werk:

 1. Ga naar de plekken waar je ingangen van mierennesten ziet.
 2. Verstuif het poeder in de ingangen en er rondom heen, maar ook over de looppaden.
 3. Komen er na een paar dagen elders openingen doe daar dan hetzelfde als bij 1 en 2
 4. Blijf dit herhalen en je zult zien dat de overlast van mieren verdwijnt.

Een dun laagje diatomeeenaarde is voldoende dus strooi niet onnodig veel, simpelweg omdat dat niet nodig is.

Diatomeeënaarde tegen zilvervisjes en papiervisjes

Afhankelijk van waar de meeste van deze insecten zitten kun je dit poeder inzetten. Je kunt het boven een systeemplafond verstuiven. Dit werkt echt heel erg goed. Ik heb dit zelf toegepast op een kinderdagverblijf en als je ziet hoe effectief het daar heeft gewerkt is echt fantastisch. Dus daar waar je het kunt verstuiven boven een plafond raad ik dat echt aan om te doen.

Je kunt diatomeeënaarde ook met een zachte handveger achter de plinten van bijvoorbeeld laminaatvloeren vegen. Zilver- en papiervisjes zitten vaak onder laminaat.

Voordat je laminaat gaat leggen raad ik je aan om van te voren diatomeeënaarde aan te brengen zodat deze insecten er niet meer onder kunnen overleven. Dit kun je doen door wat diatomeeënaarde op verschillende plekken te strooien met een hand strooier, en met een zachte veger verdelen over het vloeroppervlakte. Een fijn laagje aarde is al voldoende.  

Diatomeeënaarde tegen kakkerlakken

Kakkerlakken zitten in kleine openingen, naden en kiertjes. Breng diatomeeenaarde overal aan waar je maar denkt dat ze kunnen zitten, en verstuif het op plaatsen waar je ze ziet kruipen. Natuurlijk is een optimale hygiëne ook van belang, maar dat geldt voor alle soorten ongewenste beestjes.

Diatomeeënaarde tegen pissebedden

Heb je last van pissebedden in huis dan is dat vaak een vochtprobleem. Probeer de oorzaak te vinden en ventileer goed zodat alles droogt. De pissebedden zullen dan vanzelf verdwijnen. Natuurlijk kun je om het proces te versnellen op de plaatsen waar pissebedden zitten dit poeder aanbrengen. Strooi ook wat diatomeeënaarde onder bloempotten zodat daar geen mieren en pissebedden onder kunnen ontwikkelen. 

Diatomeeënaarde tegen vlooien en mijten bij honden en katten

Wrijf de diatomeeën poeder in de vacht van je hond of kat. Let altijd op dat je niet stoft en dat het niet in de ogen en luchtwegen komt. Behandel de verblijfplaatsen van je hond of kat ook. Was je huisdier na 3 dagen en herhaal de behandeling. Was dekens en verblijfplaatsen ook regelmatig.

Diatomeeënaarde tegen bloedluis bij kippen of vogels

Bloedluis verschuilt zich overdag in de kleinste naadjes en kiertjes. In de nacht komen ze eruit om een bloedmaaltijd te halen bij de gastheren zoals men dat noemt.

Doe diatomeeenaarde in een wat grotere bak en ga er met een borstel doorheen. Veeg het poeder in naden en kieren. Met een verstuiver kun je het poeder aanbrengen op alles wat in het verblijf aanwezig is. Herhaal een behandeling na 3 dagen en daarna na 5 dagen of zo vaak als nodig.

Diatomeeënaarde tegen slakken en naaktslakken

Diatomeeënaarde is ook zeer effectief tegen slakken en naaktslakken. Je kunt het poeder zeer eenvoudig aanbrengen met een diatomeeën hand strooier. Heb je last van slakken strooi dit poeder dan op plaatsen waar de slakken zitten en zich bewegen. Strooi het poeder op de grond tussen groenten en andere gewassen.

Diatomeeënaarde tegen bladluis en luizen

Je kunt diatomeeënaarde ook oplossen in water waardoor je het kunt sprayen. Gebruik hiervoor 6 eetlepels op een liter water. Spray dit over planten waar bladluis of andere luizen op zitten en herhaal dat zo vaak als nodig is.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Diatomeeënaarde heeft een duurzame en milieuvriendelijke werking. Daar waar het ligt boven een plafond blijft het effectief en op sommige plaatsen zul je het een paar keer vaker aan moeten brengen.

Belangrijkste voordelen:

 1. Duurzame werking
 2. Milieuvriendelijk
 3. Veilig voor mens en dier
 4. Zeer effectief

Pest Free diatomeeenaarde

Pest Free diatomeeënaarde is van de hoogste kwaliteit en wordt wereldwijd gedistribueerd door de fabrikant. Persoonlijk ben ik erg blij met dit product om zijn vele gebruiksmogelijkheden, kwaliteit en dat het een 100% natuurlijk product is.

Heb je last van bovenvermelde ongewenste beestjes denk dan niet direct aan chemische bestrijdingsmiddelen maar aan dit geweldig gifvrij alternatief met een uiterst duurzame en milieuvriendelijke werking.

Diatomeeënaarde en hulpmiddelen kopen

Lees meer over diatomeeënaarde op onderstaande links

TIPS – Zilvervisjes bestrijden zonder giftige bestrijdingsmiddelen

Kruipende insecten gifvrij bestrijden met Pest Free Diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde tegen ongedierte

10 voordelen van diatomeeënaarde

De geheimen van diatomeeënaarde. Het alternatief voor giftige bestrijdingsmiddelen

Pest Free diatomeeenaarde

VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Pest Free Diatomeeenaarde

2 Comments

 1. Marco op 24/05/2018 om 10:02

  Ik gebruik het tegen mieren en het werkt super. Ben heel blij met dit gifvrij product.

  • François Iersel op 25/05/2018 om 12:24

   Beste Marco, dank je wel. Ik krijg daar zeer veel meer positieve reacties op. Met vriendelijke groet Francois van Iersel

Laat een reactie achter

Wat voor soort woning heb je?

Wat is de grootte van je woning?

Wat is de grootte van de begane grond?

Wat is de grootte van je woning?