FAQ   |   BLOG   |   CONTACT

Contact duurzaam ongedierte bestrijdenVRAGEN? APP ONS +31 6 47 831 301     

Huisdieren vergiftigd door ratten of muizengif

Huisdieren vergiftigd door ratten of muizengif komt nogal eens voor. Katten zijn wat kieskeuriger en vergiftigen zichzelf niet zo vaak. Vergiftiging door rattengif bij honden komt daarin tegen veel vaker voor.

Huisdieren vergiftigd door rattengif kan voor komen bij duivenmelkers, vogelhouders, landbouwers en andere boeren bedrijven. Natuurlijk kan uw huisdier ook vergiftigd worden als u met het dier aan het wandelen bent.

Symptomen die huisdieren hebben als ze zijn vergiftigd door ratten of muizengif :

 • Bloedverlies bij braken
 • Bloedverlies bij ontlasting
 • Bloeden uit neus
 • Blauwe plekken
 • Inwendige bloedingen
 • Zeer bleke slijmvliezen
 • Futloos
 • Moeilijke ademhaling
 • Kwijlen
Huisdieren vergiftigd door ratten of muizengif

Huisdieren vergiftigd door ratten of muizengif

Ga direct naar een dierenarts

Heeft uw huisdier deze symptomen dan dient u direct naar een dierenarts te gaan. De dierenarts zal een middel geven dat de werking van het rattengif tegen gaat. De behandeling zal een week tot meerdere weken moeten worden voortgezet. Na behandeling zult u uw huisdier nog in de gaten moeten houden.

Er wordt ook wel gezegd dat u zelf zout achter op de tong kunt doen om braken op te wekken. Doe dit niet en ga direct naar de dierenarts. De dierenarts heeft veiligere en effectievere middelen. Zout als braakmiddel kan fatale gevolgen hebben. Zoutvergiftiging kan ook de dood als gevolg hebben voor uw huisdier.

Huisdieren vergiftigd door ratten of muizengif

Gebruikt u gifsoorten houdt u dan exact aan de voorschriften en gebruik de daarvoor bestemde gifbakken. Maak er desnoods een omkisting omheen waardoor het ongedierte er wel bij kan maar honden en katten niet.

Een omkisting van aluminium of een plastic bak kan gemakkelijk over een gifdoos heen gezet worden en het bespaart u achteraf veel geld en ellende. U kunt ook huisdieren van andere mensen vergiftigen door onzorgvuldig om te gaan met het plaatsen van rattengif.

Vaak is het zo dat de eigenaar van een hond of kat niet eens weet dat er ratten of muizengif in de buurt is. Hij laat zijn hond los lopen en kan zomaar ergens van het gif eten. De eerste symptomen dat uw huisdier gif heeft gegeten zult u pas na twee of drie dagen merken.

Zie hier onze GIFVRIJE oplossingen

Verkeerd gebruik muizengif

Is uw huisdier wel eens vergiftigd geweest ? Deel hier uw ervaring. 

 

2 Comments

 1. Maria op 19/02/2018 om 20:25

  Ik heb sinds twee weken en rottweiler di de weide bewaakt en heel lieve de geburen hebben rattengif gestrooid drie dagen geleden vond ik een dode rat is zijn hok en twee van de konijnen zijn ook gestorven sinds dit voorval is de hond niet meer te herkennen hij draaid helemaal door en bijt zou dit ook met het vergif te maken hebben

  • François Iersel op 20/02/2018 om 03:33

   Beste Maria, Dat is heel erg vervelend en ik adviseer u dan ook om direct naar een dierenarts te gaan. Het kan zijn dat uw hond rattengif heeft binnen gekregen en wellicht verklaard dat zijn verandering van gedrag. Een dierenarts kan met zekerheid zeggen of uw hond iets heeft binnen gekregen. Beterschap met uw hond en hartelijk dank voor uw bijdrage. Met vriendelijke groet Francois van Iersel

Laat een reactie achter

Wat voor soort woning heb je?

Wat is de grootte van je woning?

Wat is de grootte van de begane grond?

Wat is de grootte van je woning?