FAQ   |   BLOG   |   CONTACT

Contact duurzaam ongedierte bestrijdenVRAGEN? APP ONS +31 6 47 831 301     

Muizen in huis wat te doen – Waarom muizengif niet de oplossing is

Muizen in huis wat te doen? In dit artikel ga ik je de grondbeginselen van duurzame ongediertepreventie vertellen die je echt gaan helpen. Veel mensen denken dat muizengif het meest effectieve middel tegen muizen is, maar het tegendeel is waar.

Waarom muizengif niet de oplossing is

Muizengif is slechts een tijdelijk lapmiddel. Heb je muizen in huis dan heeft dat altijd een oorzaak. Het is daarom beter de oorzaak op te sporen, zodat je een duurzame maatregel kunt nemen waarvan je jarenlang plezier hebt. Als muizen al van het muizengif eten, blijf je altijd met de vraag zitten of ze allemaal wel dood zijn. En als ze allemaal dood zouden zijn ( wat heel onwaarschijnlijk is) dan kun je jezelf afvragen of er nog muizen bij je binnen kunnen komen.

Een vervelend bijverschijnsel van muizen bestrijden met gif is dat je niet weet waar ze liggen als ze dood gaan. Het kan een zeer vervelende stank veroorzaken waar vliegen op af komen. Ik heb een poos geleden een bedrijf geholpen waar veel overlast van muizen was en ook heel veel overlast van vliegen. De overlast van vliegen was niet zo verwonderlijk.

dode muis boven plafond

Er lagen op veel plaatsen dode muizen die behoorlijk aan het rotten waren. Ideale plaatsen voor vliegen om eitjes op te leggen, waardoor er ook nog eens een vliegenplaag uit was gebroken. Dit zijn allemaal scenario`s waar je liever niet mee te maken wilt krijgen. Je zult begrijpen dat alleen om die rede al muizengif geen oplossing is.

Wist je overigens dat er jaarlijks in Nederland bijna 800.000 kg muizen- en rattengif wordt verbruikt, dat ook weer allemaal in ons milieu terecht komt, en dat er ook roofvogels en landroofdieren ziek worden en dood gaan door het eten van vergiftigde muizen, en dat er altijd een risico aanwezig is dat kleien kinderen er mee in contact komen of zelfs opeten. Je mag er niet aan denken!!

Muizen in huis wat te doen

Één van de basisprincipes van duurzame ongediertepreventie is het dicht maken van openingen en doorgangen. Veel mensen weten niet dat ze vaak openingen in de buitenmuur hebben, of ze weten het wel maar staan er niet bij stil dat daar muizen door naar binnen komen.  Ik ga je hier aan de hand van enkele voorbeelden laten zien hoe je zelf eenvoudig en goedkoop duurzame en milieuvriendelijke maatregelen kunt nemen, waardoor muizen niet meer zo eenvoudig je huis binnen kunnen komen.

Ps. Openingen in je buitenmuur dicht maken heeft als voordeel dat ander gedierte ook niet in je huis kan komen. Denk hierbij aan ratten, wespen en vliegen.

Open voegen dicht maken met RVS wering gaas of bijenbekje

Bijenbekje dat niet goed aansluit heeft geen functie

Bijna alle huizen hebben open voegen in hun buitenmuur waardoor muizen in huis komen. Deze zijn heel eenvoudig dicht te maken met rvs wering gaas. Een alternatief zijn bijenbekjes maar die hebben een groot nadeel. Ze zijn of te groot of te klein waardoor er vaak openingen blijven waar muizen nog steeds doorheen kunnen. RVS wering gaas is vele malen goedkoper en het past altijd.

  1. Knip het rvs wering gaas iets groter dan de opening is.
  2. Vouw het met weinig kracht dubbel zodat het niet gaat knikken.
  3. Duw het voorzichtig is de open voeg.
  4. Het gaas zet weer uit en zit stevig in de voeg.

rvs wering gaas - stap 1 rvs wering gaas - stap 2 rvs wering gaas - stap 3

Scheuren in je buitenmuur dicht maken

Scheuren in je buitenmuur zijn ook ingangen voor muizen en heel eenvoudig dicht te maken met voegenreparatiekit. Zijn ze te breed vul ze dan eerst op met rvs wering gaas en maak ze dan dicht met de voegenreparatiekit.

scheuren in buitenmuur dicht maken

Openingen rondom leidingen dicht maken

Openingen rondom leidingen zijn heel eenvoudig dicht te maken met rvs wering krul. Ik adviseer je om latex handschoenen aan te doen en de rvs wering krul met silicone kit in te smeren. Vul de openingen rondom leidingen met hiermee op. Je kunt natuurlijk ook acrylaat kit gebruiken zodat je het later kunt schilderen voor de nette afwerking.

openingen rondom leiding dicht maken met rvs wering krul

Openingen bij boeiboorden en dakranden

Boeiboorden en dakranden laten ook vaak openingen zien waar muizen toegang tot je huis krijgen. Deze openingen zijn zeer eenvoudig dicht te maken met rvs wering gaas. Meet de lengte van de opening af en knip het rvs wering gaas op maat. Vouw het gaas en duw het met en plamuurmes in de rand die open staat. Muizen kunnen bij dakranden komen door struiken en bomen die tegen de buitenmuur staan. Beplanting kort houden is sterk aan te bevelen.

dakrand dicht maken met rvs wering gaas muizen weren

Muizen in huis oorzaak

Muizen in huis heeft altijd een oorzaak. Één belangrijke oorzaak heb ik hier boven behandeld en dat zijn gaten en openingen aan de buitenkant van je huis. Ik heb reeds vele huishoudens en bedrijven geholpen om van muizen af te komen alléén met deze simpele duurzame weringsmaatregelen. Werk je alleen met muizengif dan is de kans groot dat je muizenprobleem snel weer terug zal komen, puur om het feit dat er niet aan wering van muizen is gedaan.

Ik help je graag met duurzame en milieuvriendelijke toepassingen waarvan je jarenlang plezier hebt. Muizengif lijkt goedkoop, maar als je optelt wat je er jaarlijks aan uitgeeft dan kan dat nog behoorlijk oplopen. Ik ben professioneel ongediertebestrijder en ben gespecialiseerd in duurzame ongediertepreventie tegen muizen en ratten in gebouwen. Ik ben ervan overtuigd dat er veel minder muizengif gebruikt kan worden door op een andere middelen in te zetten en door bewuster om te gaan met factoren die van essentieel belang zijn om geen muizen in huis te krijgen.

Hier vindt je alles wat je nodig hebt om openingen in je buitenmuur dicht te maken. 

Heb je vragen stel ze dan hier onder in het reactieveld.

Laat een reactie achter





Wat voor soort woning heb je?

Wat is de grootte van je woning?

Wat is de grootte van de begane grond?

Wat is de grootte van je woning?