FAQ   |   BLOG   |   CONTACT

Contact duurzaam ongedierte bestrijdenVRAGEN? APP ONS +31 6 47 831 301     

Muizen vangen. Dit is het beste lokaas.

Muizen vangen gaat het beste met pindakaas als lokaas. Zelf doe ik er ook altijd een beetje kanariezaad overheen, zodat het extra aantrekkelijk wordt. Muizen zijn namelijk dol op vette zaden.

Wat is het beste lokaas voor het vangen van muizen

Het beste lokaas voor het vangen van muizen is uiteenlopend. Zoals reeds gezegd is pindakaas een heel goed lokaas. Verandering van spijs doet eten, dus wat andere dingetjes proberen kan geen kwaad. Je moet één ding niet vergeten dat muizen tussen de 3 a 5 gram voedsel per dag eten. Als hun buikje is gevuld dan kun je nog zo`n lekker lokaas gebruiken, maar ze zullen er niets van eten. Vol = Vol

In de praktijk hoor ik vaak dat muizen niet in de val lopen, en er ook niet van eten. Dit kan een teken zijn dat er een voedselbron in de buurt is, waar ze hun buikje van rond eten. Het is in dat geval aan te raden om te onderzoeken of er nog ergens een andere voedselbron aanwezig is.

Hier onder geef ik een opsomming wat je als lokaas kunt gebruiken. Mijn persoonlijke voorkeur is pindakaas met kanariezaad, spekblokjes of boerenmetworst.

 • Pindakaas
 • Boerenmetworst
 • Leverworst
 • Chocoladepasta
 • Roomkaas
 • Stinkende kazen
 • Jam
 • Gerookt spek
 • Vette zaden
 • Nat en droog hondenvoer
 • Nat en droog kattenvoer

Bovenstaande lokazen zijn een greep uit wat je als goed lokaas kunt gebruiken om muizen te vangen. Natuurlijk zijn er talrijke andere dingen waar muizen ook dol op zijn. Zoals reeds gezegd gebruik ik zelf meestal pindakaas met daar overheen een klein beetje kanariezaad. Dit werk in de meeste gevallen heel erg goed. Soms gebruik ik boerenmetworst als het eerste niet goed werkt. Ik adviseer je om meerdere muizenvallen te plaatsen. Je kunt afwisselen met lokaas en kijken welke ze het beste nemen.

Muizen vangen

Je kunt op verschillende manieren muizen vangen. De meest muisvriendelijke is naar mijn professionele mening met een klapval. De muis is als het goed gaat direct dood en hoeft dus net te lijden. Gebruik je professionele muizenvallen dan komt een muis er goed in en zal deze niet lijden.

Zogenaamde muisvriendelijke vallen zijn niet zo diervriendelijk als je denkt. Muizen kunnen niet tegen stress voor een langere tijd. Een paar uur is dan al gauw te lang. Als je de muisvriendelijke val niet vaak genoeg controleert zal de muis dood gaan van de stress.

Mijn voorkeur gaat uit bij het vangen van muizen om dat te doen met een professionele muizenlokdoos en klapval.

Lokaasdepot met klapval - muizen vangen

                Lokaasdepot met klapval 

TIP: Het is aan te bevelen om muizenvallen niet met blote handen te prepareren en te zetten. Soms kan mensengeur muizen afschrikken. Gebruik daarom altijd handschoenen. Ook uit hygiënisch oogpunt is het dragen van handschoenen aan te raden.

Muizen vangen met lokaasdepots

Muizen vangen met lokaasdepots is aan te raden omdat het een veilige manier van vangen is. De muizenklem zit in het lokaasdepots, en je kunt aan de buitenkant zien of er iets is gevangen. Muizen vangen met lokaasdepots werk eenvoudig en hygiënisch.

Zelf werken wij als professioneel ongediertebestrijder ook met deze lokaasdepots voor het vangen van muizen. De kunst is om deze lokaasdepots goed te gebruiken en te prepareren zodat ze extra aantrekkelijk zijn voor deze kleine plaagdieren.

Hoe je een muizenval aantrekkelijk maakt

Een muizenval maak je aantrekkelijk door hem op een rustige plek te zetten. Probeer de looppaden op te sporen, en plaats daar de muizenvallen. De kans dat er muizen in de val lopen is groot omdat het voor hen een bekende weg is. Muizen zijn van nature nieuwsgierig en onderzoeken nieuwe dingen in hun gebied. Een aantrekkelijk geplaatste muizenval zal niet aan hun aandacht ontkomen.

Om een muizenval aantrekkelijk te maken is het belangrijk dat je de pindakaas of ander lokaas goed stevig aanbrengt in het rondje voorop de muizenval. Aan de achterkant van de val smeer ik zelf ook altijd nog een beetje pindakaas. Zet de val gespannen in het lokaasdepot en strooi er een klein beetje kanariezaad over heen.  Zet de val op een beschutte plaats waar ook een looppad is en het muizen vangen kan beginnen.

lokaasdepot - klapval - muizen vangen

Muizenvallen dien je elke dag te controleren

Als je muizenvallen gaat zetten dan is het belangrijk dat je ze elke dag controleert op vangst. Dode muizen gaan liggen stinken, en kunnen  op hun beurt weer voor overlast van andere beestjes zorgen zoals aasvliegen. Je dient de vangst elke dag uit de val te halen en opnieuw te plaatsen.

Geen zin in zelf muizen vangen

Heb je geen zin in zelf muizen vangen dan is Plug In Pest Free een goede oplossing voor jou. Plug In Pest Free is een diervriendelijke manier voor het verjagen van muizen. Je plugt de unit of units in het stopcontact en je hebt er geen omkijken meer naar. Dit innovatief, duurzaam en milieuvriendelijk systeem heeft reeds vele duizenden huishoudens in Nederland en België, maar ook in de rest van de wereld geholpen met een effectieve oplossing.

Heb jij ervaring met een heel goed lokaas, deel het dan hier onder in het reactieveld.

Laat een reactie achter

Wat voor soort woning heb je?

Wat is de grootte van je woning?

Wat is de grootte van de begane grond?

Wat is de grootte van je woning?