FAQ   |   BLOG   |   CONTACT

Contact duurzaam ongedierte bestrijdenVRAGEN? APP ONS +31 6 47 831 301     

Weren van muizen en ratten – RVS muizengaas of bijenbekjes

Tips en adviezen om muizen en ratten te weren. Ga je voor de bijenbekjes of het muizengaas?

Weren van muizen en ratten is één van de belangrijkste stappen als het gaat om effectieve ongediertebestrijding en ongediertepreventie. Wat mij hierbij heel vaak opvalt is dat er wel bakken met bestrijdingsmiddel of vangmiddelen worden geplaatst, maar dat er niets aan het weren van ongedierte wordt gedaan middels muizengaas. Ben jij op zoek naar een duurzame en milieuvriendelijke oplossing, dan is muizengaas een middel dat niet mag ontbreken. Muizengaas oftewel rvs wering gaas is uitermate geschikt voor het buitenhouden van muizen en ratten.

Wat is weren?

Weren is het nemen van maatregelen waardoor muizen en ratten de toegang tot je huis of bedrijf wordt ontnomen. In ieder geval wordt met weren getracht om zoveel als mogelijk een gemakkelijke toegang te voorkomen. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om elk gaatje of opening te vinden en dicht te maken, maar ook daar is een oplossing voor.

Wat dien je met wering te doen?

Er zijn tal van punten die je middels wering dicht kunt maken. Over het algemeen zijn dit simpel uit te voeren dingen. Zakelijk kan het soms nodig zijn om wering door een aannemer uit te laten voeren daar de gaten en openingen te groot zijn.

Punten die je middels wering zelf dicht kunt maken zijn :

 • Schuren en kieren in voegwerk
 • Ventilatieopeningen in je buitenmuur
 • Openingen vanuit kruipruimte of kelder naar boven
 • Leidingdoorvoeren vanuit grond
 • Inpandige leidingdoorvoeren
 • Bovenkant van spouwmuur op zolder
 • Openingen in meterkast
 • Dilatatievoegen

Waarmee kun je weringsmaatregelen nemen?

Materialen waarmee je weringsmaatregelen kunt nemen zijn :

 1. RVS wering gaas 5 of 15 cm breed (afhankelijk van wat er dicht genaakt moet worden) ook wel muizengaas genaamd.
 2. Voegenreparatie kit
 3. Fijnmazig gaas
 4. Fijnmazige ventilatieroosters

Gereedschap dat je nodig hebt om te weren?

Gereedschap wat je nodig hebt om zelf weringsmaatregelen te nemen zijn :

 1. Smal of breed plamuurmesje.
 2. Schaar
 3. Kitspuit
 4. Zachte borstel

RVS muizengaas of bijenbekjes

Als je een keus gaat maken welke werkingsmaterialen je gaat gebruiken voor het dicht maken van open stootvoegen en van ventilatievoegen dan heb je de keuze tussen RVS wering gaas / muizengaas of bijenbekjes.

Bijenbekjes heb je in twee formaten, te weten 5 cm en 7 cm. Daarnaast zijn ze in diverse kleuren verkrijgbaar. Vaak zijn ze te groot of te klein waardoor ze niet goed afsluiten en dan niet functioneel zijn. Dat ze in diverse kleuren verkrijgbaar zijn is mooi omdat ze in het zicht zitten voor in de open voeg.

RVS wering gaas/muizengaas is een flexibeler product dan het bijenbekje. Je kunt RVS wering gaas heel gemakkelijk op maat knippen van elk formaat stootvoeg, maar ook van grote ventilatievoegen. RVS wering gaas kan ook gebruikt worden om dilatatievoegen af te dichten voor ongedierte zoals ratten en muizen. Druk je het gaas wat verder in de voeg dan zie je het bijna niet zitten. RVS wering gaas hoeft daarom geen andere kleur te hebben. Dit product werkt zeer eenvoudig en efficiënt. Wij gebruiken het zelf ook bij opdrachtgevers.

Doelstelling van weringsmaatregelen met muizengaas

De allerbelangrijkste doelstelling van het nemen van weringsmaatregelen is dat het een duurzame oplossing biedt waarmee het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen wordt terug gedrongen. Wering met muizengaas zou een verplicht onderdeel moeten worden bij ongediertebestrijding en ongediertepreventie. Daar waar niet of niet voldoende aan wering wordt gedaan zal nooit geen duurzame oplossing worden verkregen, simpel om het feit dat de toegang niet is afgesloten.

Waarom muizengif alléén geen duurzame oplossing is!

Muizengif zetten en niets aan wering doen is nooit geen duurzame oplossing. Dit is mede de rede dat veel ongediertebestrijdingsbedrijven met contracten werken. Als muizengif een duurzame oplossing zou zijn dan hoeven die bedrijven niet zo vaak terug te komen. Wering en hygiëne zijn de twee belangrijkste facetten als het gaat om duurzame ongediertebestrijding en ongediertepreventie.

Wordt er bij jouw muizengif gezet en niet geadviseerd om aan wering te doen dan is het een nutteloze actie die meestal op korte termijn herhaald dient te worden. In het kader van duurzaamheid en milieubewust muizen bestrijden is dat niet zoals het hoort. Helaas komt het nog steeds vaak voor dat er wel muizengif wordt geplaatst en niets aan wering wordt gedaan.

Ongediertebestrijding of ongediertepreventie

Ongediertebestrijding op de conventionele manier is het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen zonder weringsmaatregelen. Moet je ongedierte gaan bestrijden dan ben je vaak al te laat en zijn de kosten vaak aan de hoge kant.

Ons motto is : Voorkomen is beter dan bestrijden. Neem maatregelen voordat een probleem ontstaat en smoor het in de kiem.

Ongediertebestrijding zal in de toekomst meer de richting van ongediertepreventie op gaan. Wat Pest Free betreft kan dat niet snel genoeg gebeuren. Wij zijn ons daarom gaan specialiseren in duurzame ongediertepreventie waarbij geen giftige bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

Zelf weren of laten doen

Heb je de tijd en de zin om zelf je huis van wering te voorzien dan is dat heel goed zelf te doen. Steeds meer huishoudens laten de klus van het weren aan Pest Free over. Wij beschikken over professionele materialen en gereedschappen om je huis zo goed als mogelijk dicht te maken. Huizen in bosrijke of landelijke gebieden hebben meer kans op overlast van muizen of ratten. Het treffen van de juiste weringsmaatregelen is daar geen overbodige luxe. Laat jezelf ontzorgen en besteed je duurzame ongediertepreventie van je huis uit aan Pest Free.

Maak hier een vrijblijvende afspraak voor een inspectie om jullie huis te voorzien van optimale ongediertepreventie.

RVS wering gaas kopen

Laat een reactie achter

Wat voor soort woning heb je?

Wat is de grootte van je woning?

Wat is de grootte van de begane grond?

Wat is de grootte van je woning?