FAQ   |   BLOG   |   CONTACT

Contact duurzaam ongedierte bestrijdenVRAGEN? APP ONS +31 6 47 831 301     

Waarom weren van ongedierte zo belangrijk is

Het schort nogal eens aan het weren van ongedierte. Weren is het nemen van maatregelen waardoor ongedierte niet binnen kan komen en zich binnen niet vrij kan verplaatsen. Weren van ongedierte is een belangrijke schakel als het gaat om duurzame ongediertepreventie.

Een aantal zaken zijn van essentieel belang om muizen bij u thuis of op het bedrijf buiten te houden. Weren is daarbij een cruciale schakel die absoluut genomen moet worden.

Ongedierte wat overlast kan geven als ze vrij naar binnen kunnen :

 • Overlast van muizen
 • Overlast van ratten
 • Overlast van vliegende insecten
 • Overlast van kruipende insecten

Nu het weer wat kouder aan het worden is komen muizen en ratten naar binnen. Van vliegende en kruipende insecten is nu niet zoveel te merken. Dat speelt meer als het warmer wordt. Hierover ga ik in het voorjaar schrijven.

Waarom komen muizen en ratten naar binnen ?

 • Ze zoeken onderdak
 • Ze zoeken nestelplaats
 • Ze zoeken warmte
 • Ze zoeken beschutting
 • Ze zoeken veiligheid
 • Ze zoeken voedsel

Bent u zich ervan bewust dat u potentieel gevaar loopt op muizen in uw huis of bedrijf ? Elke woning of bedrijf  biedt muizen de genoemde zaken.

Ik blijf er op hameren dat veel overlast van muizen voorkomen kan worden, als er aan en aantal maatregelen wordt voldaan.

Maatregelen waar aan moet worden voldaan zijn :

 1. Wering maatregelen
 2. Hygiëne maatregelen
 3. Preventie maatregelen

Ik blijf in dit artikel even bij het weren van ongedierte zoals muizen. Natuurlijk kunt u heel veel zelf doen en uw woning kritisch nakijken op ingangen. In de praktijk blijkt dat het inspecteren van uw woning of bedrijf niet gebeurd.

Pest Free Ongedierte Advies kan u daarbij helpen en een plan van aanpak maken. Uw Pest Free Ongedierte adviseur, aannemer of klusjesman kan vervolgens de aangegeven ingangen en doorgangen dicht gaan maken.

Muizen die zich niet vrijelijk kunnen bewegen en verplaatsen zullen zich niet fijn voelen.  Wat je kunt krijgen als je een weringsactie uitvoert is een verplaatsing van het probleem. Het is daarom belangrijk om ook enkele preventieve maatregelen te nemen.

Afhankelijk van de situatie kan er een vangsysteem en/of een verjaag systeem geplaatst worden. Met deze systemen versnel je het proces en maak je het de muizen zeer onaangenaam. Muizen raken gestrest en ze worden gedesoriënteerd.  Muizen kunnen niet leven in een omgeving waar ze gestrest zijn en raken.

Inmiddels hebben wij met onze methodiek vele bedrijven en woonhuizen geholpen om zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen hun muizen probleem op te lossen.

Bent u nieuwsgiering naar onze methode en werkwijze neem dan direct contact met ons op.

Webwinkel weringsmaterialen De Hygiene Expert

 

Laat een reactie achter

Wat voor soort woning heb je?

Wat is de grootte van je woning?

Wat is de grootte van de begane grond?

Wat is de grootte van je woning?